Open

Neem contact op

Wat is above the fold?

Avatar van Cas Bukkems
Cas Bukkems
Bijgewerkt op

“Above the fold” is een term die wordt gebruikt in webdesign en verwijst naar het gedeelte van een webpagina dat zichtbaar is zonder te scrollen. Het is het eerste deel van de pagina dat een bezoeker te zien krijgt wanneer ze de pagina openen. In dit artikel gaan we dieper in op wat “above the fold” betekent en waarom het belangrijk is in het ontwerpen van een effectieve website.

Bovenaan de pagina

Het gedeelte van een webpagina dat direct zichtbaar is wanneer de pagina wordt geladen, noemen we “bovenaan de pagina” of “above the fold”. Dit bevindt zich in het direct zichtbare gebied van het scherm van een apparaat, of het nu een computer, tablet of smartphone is. Bezoekers hoeven niet naar beneden te scrollen om dit deel van de inhoud te zien.

Het belang van “Above the Fold”

Het “above the fold”-gedeelte is van groot belang, omdat het het eerste is wat bezoekers zien. Het moet hun aandacht trekken en hen aanmoedigen verder te lezen of actie te ondernemen. Dit gebied moet de essentie van de boodschap van de pagina bevatten en de bezoeker informeren over het doel van de website of het specifieke onderwerp van de pagina.

Doel en impact

In dit zichtbare gebied moeten de belangrijkste elementen staan, zoals een pakkende kop, relevante afbeeldingen, kernboodschappen en call-to-action knoppen. Het doel is om de bezoeker te verleiden om verder te verkennen en te interageren met de website. Een effectief “above the fold”-ontwerp kan het bouncepercentage verminderen, de betrokkenheid vergroten en uiteindelijk leiden tot de gewenste conversies.

Conclusie

“Above the fold” is het zichtbare gedeelte van een webpagina wanneer deze voor het eerst wordt geopend, zonder te scrollen. Het is van cruciaal belang om de aandacht van de bezoeker te trekken en hen aan te moedigen om verder te lezen of actie te ondernemen. Dit gebied moet goed ontworpen zijn met de belangrijkste inhoud en elementen die de bezoeker aanspreken en betrekken. Het optimaliseren van dit deel van de pagina draagt bij aan een effectieve website-ervaring en kan leiden tot het behalen van de gestelde doelen.