Open

Neem contact op

Maatwerk website kosten in 2022

De prijs van een website bepalen is niet altijd even gemakkelijk. Zowel voor de consument als de website professional. Wij leggen je graag uit waar het verschil in kosten vandaan komt.

  • Design
  • Development

Naarmate de technologie voortschrijdt, zullen de kosten van een maatwerk website in 2022 naar verwachting dalen. Deze trend is grotendeels te danken aan een toenemend gebruik van open-source software en sjablonen, waarmee bedrijven websites van hoge kwaliteit kunnen maken tegen een fractie van de huidige kosten.

Zelfs met deze trends zullen de kosten van een maatwerk website nog steeds variëren, afhankelijk van de omvang en de complexiteit van het project. Bijvoorbeeld, een basis website met slechts een paar pagina’s en geen speciale functies zal waarschijnlijk minder dan 2.000 euro kosten, terwijl een complexere website met tientallen pagina’s en meerdere functies wel enkele duizenden euro’s kan kosten.

Wat kost een website bouwer per uur voor een maatwerk responsive website?

De kosten van een responsive maatwerk site kunnen variëren naar gelang de grootte en de complexiteit van het project. Maar gemiddeld kost een website bouwer per uur voor een maatwerk responsive website ongeveer 100 euro. Online kan je vaak een prijsindicatie laten maken voor de kosten va neen website. Zo’n vooronderzoek kost natuurlijk ook tijd, dit kan in enkele gevallen ook in de website doorbrekend worden, dit mag echter niet meer kosten dan een paar tientjes.

Factoren die de kosten van een aangepaste website beïnvloeden

De complexiteit van het ontwerp en de functionaliteit van de website.

De complexiteit van het ontwerp en de functionaliteit van de website zal de kosten van een website hoger maken. Hoe complexer het ontwerp en de functionaliteit, hoe meer tijd het zal kosten om het te maken en te implementeren. Het inbouwen van extra functionaliteiten maakt het verschil tusseneen simpele website en uitgebreidere maatwerkwebsites, de specifieke wensen van de gebruiker moeten vaak door de website bouwers zelf worden gecodeerd. Soms is het mogelijk om een plug-in te gebruiken, het aanschaf bedrag hiervan is vaak lager. Dit kan echter wel resulteren in bepaalde maandelijkse kosten. Ook is het mogelijk dat een klant complexe erp systemen wil inbouwen die de prijs met honderden euro’s kan drijven.

Het gebruikte platform of CMS zoals WordPress

Ook met een CMS zoals WordPress kan je prachtige maatwerkoplossingen realiseren. WordPress biedt meer dan een standaard template. De juiste professionals creëren met WordPress kwalitatieve websites met de nieuwste technieken. Voor startende ondernemers en kleine bedrijven is een simpele WordPress website met een responsive template wellicht een betere oplossingen omdat hier een ander prijskaartje aan hangt. Zo’n simpele WordPress website hoeft slecht een paar tientjes te kosten. Echter is dit een compleet ander ogende website dan een site van iemand die een website laat bouwen bij een professioneel internetbureau.

Het aantal pagina’s en de complexiteit van de inhoud.

Het aantal pagina’s en de complexiteit van de inhoud kunnen de kosten van een website beïnvloeden, want het kost tijd om websites met veel inhoud te maken en te ontwerpen. Complexe inhoud kan ook moeilijk te ontwerpen en te coderen zijn, wat de kosten van een website kan verhogen. Het vereiste niveau van interactie en functionaliteit

De mate van interactie en functionaliteit die op een website vereist is, kan de kosten beïnvloeden. Als je een website nodig hebt die zeer interactief is, zoals een online winkel of een sociaal netwerk site, dan zal die duurder zijn dan een eenvoudige brochure site. Dit komt omdat er meer tijd nodig is om de functionaliteit te ontwerpen en te bouwen in de website. Dit zijn allemaal factoren waar rekening gehouden moet worden.

Hoe uitgebreid het responsive web design is

Naarmate responsive design complexer wordt, worden ook de kosten voor het maken van een website hoger. Dat komt omdat er meer elementen zijn waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwerpen van een website die op verschillende apparaten en schermformaten reageert. Als gevolg daarvan kunnen bedrijven merken dat ze meer geld aan hun website moeten besteden om ervoor te zorgen dat die er goed uitziet op alle toestellen. Maatwerk websites hebben van hoge design kosten omdat een professionele webdesigner uren bezig kan zijn om te zorgen dat je eigen identiteit goed naar voren komt in het responsive web design. Ook zorgt hij ervoor dat alles goed in elkaar zit, de gebruiker moet goed door de website kunnen navigeren en niet zomaar aan de andere kant van het internet terrecht komen als hij iets in je website zoekt. Een responsive webdesign is dus ook zeker een stap waar niet op bezuinigd moet worden!

3 manieren om op de kosten van een aangepaste website te besparen

Mensen denken gaan vaak niet goed voorbereid het gesprek in bij het laten bouwen van een website. De kosten van het maken van een responsive website kunnen enorm snel omhoog gaan, vooral voor kleine ondernemers kan dit snel een probleem worden. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid het gesprek aangaat.

Plan vooruit en stel een budget vast

Stel voor jezelf een bedrag vast waar je in eerste instantie een website voor wil laten bouwen. Een website kan je altijd nog verder uitbreiden, je hoeft niet meteen te beginnen met een veel te dure website. Je kan ook kijken wat in de toekomst nodig hebt.

Vergelijk offertes van verschillende webdesign bedrijven

Als je een maatwerk website zoekt, is het belangrijk om offertes van verschillende webdesign bedrijven te vergelijken. Dit zal je helpen de beste prijs en de beste website voor je behoeften te krijgen.

Geef niet te veel uit aan functies die je niet nodig hebt

Rome is niet in een dag gebouwd, een nieuwe website bouwen gebeurd ook niet in een keer als je het goed wil doen. Je moet kijken wat voor jou goed werkt. Begin bij de basis en kijk erna verder wat voor software je nog nodig hebt zodat jouw website werkt, goed vindbaar is en voldoet aan jouw eisen voor een mooie professionele website.

Hoeveel aandacht er besteed wordt aan online marketing

Een mooie website is meer dan een online visitekaartje. Het is de perfecte manier om te zorgen dat je meer bezoekers krijgt. Een van de belangrijkste factoren is dan ook hoe zoekmachine vriendelijk de site is. Als je wilt dat je website hoog scoort in de zoekmachine resultaten pagina’s, dan zul je moeten investeren in zoekmachine optimalisatie (SEO), dit zal er voor zorgen dat je goed gevonden wordt. Een onderdeel van goede marketing is conversie optimalisatie, conversie optimalisatie is belangrijk omdat het je kan helpen het aantal mensen dat de gewenste actie op je website onderneemt te verhogen. Dat kan zijn je aanmelden voor een nieuwsbrief, een aankoop doen, of een ander doel dat je voor je website hebt.

Concluderend

Hoeveel kost een website? De som van alle bovenstaande factoren is waar je rekening mee moet houden. Ondanks het feit dat we al heel wat websites gemaakt hebben: er bestaat geen eenduidig antwoord. Een website kost tussen €500 en €15.000, met prijzen die beginnen bij €500 en oplopen tot €15.000 of meer.

De gemiddelde prijs voor een professionele website bij 1314 media komt op €1.500 tot 4.000 per website. Wij leveren je graag een kwalitatieve website. Mocht je geïnteresseerd zijn, zoek dan niet verder we helpen je graag verder met een goede website waarmee jij je online doelen waar gaat maken.

Laatste blogs