Open

Neem contact op

Wat is een 404-pagina?

Avatar van Cas Bukkems
Cas Bukkems
Bijgewerkt op

Een 404-pagina, ook bekend als een “foutpagina” of “pagina niet gevonden”, is een webpagina die wordt weergegeven wanneer een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een specifieke pagina op een website die niet bestaat of niet meer beschikbaar is. Deze pagina wordt getoond wanneer de server geen geldige inhoud kan vinden die overeenkomt met het opgevraagde webadres.

Waarom verschijnt een 404-pagina?

Een 404-fout treedt op om verschillende redenen, zoals wanneer een gebruiker een verkeerde URL invoert, wanneer een pagina is verwijderd of verplaatst zonder de juiste doorverwijzingen in te stellen, of wanneer er een typefout is gemaakt in de link. Het is als het vinden van een doodlopende weg in de online wereld.

Hoe ziet een 404-pagina eruit?

Een standaard 404-pagina toont meestal een eenvoudige boodschap aan de gebruiker waarin staat dat de pagina niet gevonden kon worden. Soms bevat het ook suggesties voor andere pagina’s op de website of een zoekbalk, zodat de gebruiker gemakkelijk naar de gewenste inhoud kan navigeren.

Wat te doen als je een 404-fout tegenkomt?

Wanneer je een 404-fout tegenkomt, kun je het beste terugkeren naar de vorige pagina en controleren of je de juiste URL hebt ingevoerd. Als je op een link hebt geklikt, kun je contact opnemen met de websitebeheerder om hen te informeren over de gebroken link, zodat ze het probleem kunnen oplossen.

Conclusie

Een 404-pagina is een standaardwebpagina die verschijnt wanneer een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een niet-bestaande of niet-toegankelijke pagina op een website. Het is een manier om gebruikers te laten weten dat de gezochte inhoud niet beschikbaar is, en het biedt suggesties om hen te helpen verder te navigeren binnen de website. Het is belangrijk voor websitebeheerders om deze pagina’s gebruiksvriendelijk en informatief te maken om een betere gebruikerservaring te bieden.