Open

Neem contact op

Het grote verschil tussen een WordPress thema en een WordPress maatwerk website

Je hebt bij het ontwikkelen van een Wordpress website grofweg twee keuzes. Maatwerk Wordpress of een standaard thema. Wij leggen precies uit wat de mogelijkheden zijn binnen deze twee keuzes.

  • Design
  • Development

Bij 1314 Media kiezen we graag voor een WordPress maatwerk website. Graag vertel ik je meer waarom deze keuze voor ons het meest geschikt is. Wij bouwen graag een website volledig naar wens van een klant. Met een standaard thema hebben wij echter niet de vrijheid die wij willen.

 

Het begint al bij de ontwerpfase. Je wil iemand een uniek webdesign aanbieden wat op maat voor die persoon is ontwikkeld. We houden hier rekening met de identiteit die een klant wil uitstralen. De volledige look & feel is in dienst van de betreffende organisatie. Klanten hebben vaak speciale wensen betreft functionaliteiten zoals een agenda functie, e-commerce pagina, events pagina of een contact formulier. Je moet maar net een thema kunnen vinden die al deze functionaliteiten bezit en ook nog zo aanpasbar is dat je de look & feel van de klant kan meenemen.

Natuurlijk hebben beide opties voor- en nadelen. Wij vertellen je graag ons perspectief op maatwerk WordPress websites en WoredPress thema’s.

WordPress thema

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een gratis of betaald WordPress thema te gebruiken. Met een template kun je snel en goedkoop een website maken. Een template is een bestaand thema wat iemand anders al voor je gebouwd heeft. Een template heeft vaak standaard pagina’s en functies. Als je dit al vaker hebt gedaan heb je binnen enkele dagen een website ingericht.

Deze thema’s worden vaak opgebouwd door block builders zoals Elementor of Visual Composer. Dit zijn plug-ins waarmee je gemakkelijk een responsive website kan opbouwen met herbruikbare bouwsteentjes. Het is ingewikkeld om zonder al te veel technische kennis zo’n type website te bouwen.

Een voorgebouwde template sluit vaak zelden volledig aan bij de identiteit van jouw bedrijf. Het thema is immers ontworpen om voor zoveel mogelijk mensen bruikbaar te zijn.

Kosten van een thema

WordPress thema’s zijn aanzienlijk minder duur dan een website op maat. De meeste WordPress thema’s zijn te koop voor minder dan 100 euro. Als je de kosten al helemaal laag wilt houden is er ook nog de mogelijk heid voor een gratis WordPress thema. Je hebt dan echt geen unieke WordPress website. Je zult op het web meerdere websites tegen komen in dezelfde huisstijl. Ook is er nog de mogleijkheid om een premium WordPress thema aan te schaffen. Deze zijn ontwikkeld door WordPress specialisten die voor jou alle juiste WordPress koppelingen binnen het WordPress CMS al hebben aangelegd. Je kan zo gebruiksvriendelijk en snel een nieuwe wbesite online zetten.

Vindbaarheid

Vaak zijn thema’s niet geoptaimilsseerd om goed ivndbaar te zijn binnen zoekmachines. Het nadeel is dat je veel code niet gebruikt binnen de websites. Dit is ook iets wat de ranking van een website beïnvloed. Google hecht waarde aan websites die op maat zijn gemaakt voor de klant omdat hier vaak betere en bruikbaardere informatie op staat. Dit zal het lastiger maken om je online doelen binnen zoekmachines te behalen.

Aanpassingen maken

Het is wat lastiger om in binnen een WordPress thema aanpassingen te maken. Je hebt weinig invloed op het webdesign omdat dit door WordPress specialisten al is ingedeeld doormiddel van plugins en codes. Dit kan het beheer van de website soms wat lastig zijn omdat je niet alle creative vrijheid hebt die je wenst bij een website. Het kan een uitdaging zijn om binnen de eisen van het thema te blijven op gebied van vorm en functionaliteit. Als je handig bent met code is het natuurlijk mogelijk om binnen deze beperkingen je eigen elementen aan te passen om zo toch een nieuwe website snel en kosteloos te realiseren.

Updates

Een WordPress thema is meer afhankelijk van updates dan een maatwerk WordPress website. Je kan dit echter wel makkelijk zelf in handen nemen zonder dat je programmeurs, ontwikkelaars of developers moet inschakelen. Ook heb je plugins binnen WordPress die deze updates automatisch voor je kan uitvoeren. Door de website in te richten met een SLA plugin verdwijnt het onderhoud dan ook compleet en ben je niet meer afhankelijk van andere systemen.

WordPress maatwerk website

Een maatwerk website moet je helemaal zelf laten ontwikkelen. Het ontwerp van de website, de code en de functionaliteit is volledig op maat gemaakt voor jou! Het ontwerp voldoet aan de kenmerken van jouw bedrijf en het is mega snel. De website is volledig ingericht om jouw diensten of producten het beste te promoten met een sterk uniek design. Hierdoor is een eigen maatwerk WordPress website online goed herkenbaar en beter vindbaar voor potentiële klanten.

Door het unieke design van een maatwerk WordPress website is er ook minder tijd nodig voor onderhoud. De website gebruikt geen onnodige code en toevoegingen die invloed hebben op de laadsnelheid van je website. De schone code zorgt er ook voor dat de maatwerk WordPress site minder gevoelig is voor hackers.

WordPress maatwerk websites zijn sneller en scoren daardoor ook beter binnen zoekmachines. Google kijkt ook naar de ‘uniekheid’ van websites. Unieke sites krijgen een betere ranking omdat hier meer rekening is gehouden met het juist over brengen van informatie.=

Ontwerp

Het website ontwerp is uniek en specifiek afgestemd op uw bedrijf, waardoor het online goed herkenbaar is en beter vindbaar voor potentiële klanten. Het WordPress bureau dat je inschakelt zal het ontwerp responsive maken waardoor het te is op alle apparaten. Maatwerk WordPress websites worden zo ontworpen dat het de boodschap, visie en de huisstijl van je bedrijf perfect online vertaald waardoor het jouw onderneming zal helpen met het online groeien waarnaar jij opzoek bent. Het ontwerpen van een maatwerk website in WordPress kan best arbeids intensief zijn waadoor het ook een kostbaardere investering is dan een thema. Echter zal het resultaat en de prestaties een wereld van verschil zijn. De Front end specialisten gaan kijken hoe ze de elementen het beste kunnen ontwerpen zodat het aansluit bij jou wensen en dat uitbreidingen in de toekomst ook geen probleem zijn.

Functionaliteiten

De WordPress maatwerk website is volledig ingericht om uw diensten of producten optimaal te promoten met een sterk uniek design. De maatwerk website maakt gebruik van minder code en plug ins die de laadsnelheid van uw website beïnvloeden. De schone code zorgt er ook voor dat de aangepaste WordPress site minder vatbaar is voor hackers. De website is ook niet afhankelijk van externe software omdat back end van de website helemaal is ingericht naar de wensen van jou. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat je zelf de juiste koppelingen moet maken!

SEO en Google ranking

De snelle laadsnelheid van een op maat gemaakte WordPress website heeft ook een positief effect op uw SEO. Google kijkt naar de laadsnelheid van websites bij het bepalen van de ranking. Daarnaast is een uniek design ook een belangrijke factor voor een goede ranking. Wanneer u een maatwerk WordPress website heeft, bent u dus verzekerd van een betere positieSnellere laadtijden en minder downtime

Wanneer je een maatwerk WordPress website heeft, is de kans dat uw website langzaam of helemaal niet laadt veel kleiner. De code is schoon en overzichtelijk, zodat de website snel kan laden. Daarnaast is de website zo ontworpen dat deze eenvoudig kan worden uitgebreid met nieuwe functionaliteiten.

Ben jij opzoek naar een bedrijf dat voor jou het pefecte webdesign kan maken wat jouw huisstijl perfect vertaald, een gebruiksvriendelijke front end, met een overzichtelijke back end die makkelijk te beheren valt? Zoek dan niet verder 1314 Media is de perrfecte partner voor een website op maat. Wij hebben al meerdere maatwerk websites mogen ontwerpen en ontwikkelen voor een divers aanbod aan klanten, voor voorbeelkden kan je de cases pagina bezoeken.

Laatste blogs