Open

Neem contact op

Wat is responsive design?

Avatar van Cas Bukkems
Cas Bukkems
Bijgewerkt op

Responsive design is een benadering van webdesign die erop gericht is sites zo te maken dat ze een optimale kijkervaring bieden – gemakkelijk lezen en navigeren met een minimum aan herschalen, pannen en scrollen – op een groot aantal apparaten (van desktop monitoren tot mobiele telefoons). Responsive design is een manier om vloeibaarheid en eenvoud in webontwerp te bereiken, waarbij complexe lay-outs en afbeeldingen vervangen worden door strakke lijnen en minimale afbeeldingen. Het doel van responsive web design is om websites te maken die er op alle apparaten goed uitzien.

Wat is het verschil tussen responsive en mobile friendly?

Het belangrijkste verschil tussen responsive en mobiel vriendelijk design is dat responsive design zich aan elke schermgrootte kan aanpassen, terwijl mobiel vriendelijk design speciaal voor mobiele apparaten ontworpen is. Mobile friendlyt design wordt vaak gebruikt om apps of mobiele versies van websites te maken.

Hoe maak je een website responsive?

Er zijn een paar manieren om een website responsive te maken:

Gebruik responsive sjablonen of thema’s

Responsive sjablonen en thema’s zijn voorontworpen layouts die gebruikt kunnen worden om responsive websites te maken. Veel aanbieders van sjablonen bieden zowel responsive als mobiel vriendelijke versies van hun ontwerpen aan.

Gebruik een responsive framework

Responsive frameworks zijn code bibliotheken die structuur en ondersteuning bieden voor het maken van responsive websites.

Gebruik media queries om de lay-out van een site te veranderen

Media queries zijn een manier om de CSS van een site te veranderen op basis van de breedte van het scherm. Dit kan gebruikt worden om verschillende layouts te maken voor verschillende schermgroottes.

Gebruik duidelijke rasters en afbeeldingen

Duidelijke rast5ers en afbeeldingen zijn belangrijk voor het maken van responsive websites. Rasters helpen om inhoud te ordenen en maken het gemakkelijk elementen van grootte te veranderen. Afbeeldingen moeten zo groot zijn dat ze

SEO voordelen bij een responsive design

responsive design is belangrijk voor SEO omdat het ervoor zorgt dat je website mobiel-vriendelijk is. google heeft websites bestraft die niet mobiel-vriendelijk zijn, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat je website responsive is.