Open

Neem contact op

Wat is een zoekwoord?

Avatar van Cas Bukkems
Cas Bukkems
Bijgewerkt op

Een trefwoord is een woord of zin die als zoekterm gebruikt wordt om specifieke inhoud op het internet te identificeren. Trefwoorden worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de juiste informatie wordt gevonden als iemand ernaar zoekt. Het gebruik van trefwoorden helpt om de relevantie van zoekresultaten te verbeteren.

Bij het maken van inhoud is het belangrijk om na te denken over het gebruik van trefwoorden. De keuze van trefwoorden moet gebaseerd zijn op het onderwerp van de inhoud en het publiek dat wordt beoogd. Trefwoorden moeten in de hele inhoud gebruikt worden op een manier die natuurlijk en gemakkelijk te lezen is.

Hoe werken zoekwoorden

Als je inhoud voor het web maakt, is het belangrijk om trefwoorden te gebruiken om je kansen om gevonden te worden in een zoekmachine te helpen vergroten. Denk bij het kiezen van trefwoorden na over welke termen mensen waarschijnlijk zullen gebruiken als ze naar je inhoud zoeken. Probeer overal in je inhoud trefwoorden te gebruiken, dus ook in de titel, in het tekstgedeelte, en in de sectie zoekwoorden van je website.