Open

Neem contact op

Hoe begin je met een WordPress blog?

Veel mensen vragen zich af hoe ze met een blog kunnen beginnen. Veel ondernemers vinden het lastig om te beginnen omdat ze denken dat het moeilijk is om met bloggen te beginnen. Dat is echter niet zo!

  • Marketing

WordPress is onze eerste keuze. WordPress is een gebruiksvriendelijk en eenvoudig platform. Een WordPress blog is ook gemakkelijk te ontdekken in Google, zonder kosten. Het feit dat het gratis is, is ook niet geheel onbelangrijk.

Bloggen is een geweldige manier om je gedachten met de wereld te delen, en WordPress is een van de gemakkelijkste platforms om een blog op te beginnen. In dit artikel laten we je zien hoe je met WordPress aan de slag kunt gaan en je eerste bericht kunt maken.

Waarom WordPress een geweldig platform is om te bloggen

WordPress is een geweldig platform om te bloggen omdat het gemakkelijk te gebruiken is en een grote gemeenschap van gebruikers heeft die je met al je vragen kunnen helpen. WordPress heeft ook een ruime keuze aan plugins en thema’s die je kunt gebruiken om je blog aan te passen, en het is SEO-vriendelijk zodat je berichten hoger in de zoekresultaten komen te staan.

Wat is het verschil tussen wordpress.org en wordpress.com?

WordPress.org is een inhoudsbeheersysteem (CMS) dat je op je eigen webserver kunt installeren. WordPress.com is een gehoste oplossing die een CMS en hosting in één omvat. Met WordPress.org heb je volledige controle over je site en kun je aangepaste plugins en thema’s installeren. Dus, welke moet je gebruiken? Als je volledige controle over je website wilt en het niet erg vindt om voor hosting te betalen, dan is wordpress.org de juiste keuze. Wil je een gratis, gehoste oplossing met enkele beperkingen op het gebied van aanpassing is wordpress.com een goede optie.

Hieronder lees je per optie de diensten die je krijgt.

WordPress.com

WordPress.com is een gratis blog hosting dienst, aangeboden door de mensen van WordPress. Ze bieden echter betaalde upgrades aan die je toegang geven tot meer functies zoals aangepaste domeinen, meer opslagruimte, premium thema’s, enz.

WordPress.org

WordPress.org is een zelf-gehost platform terwijl WordPress.com een gehost platform is. Voor WordPress.org moet je hosting en een domeinnaam kopen bij een webhosting bedrijf zoals Strato, Hostnet, Transip, enz. Als je dat gedaan hebt, of kunt krijgen, je eigen domeinnaam en webhosting, kun je er WordPress.org op installeren. Wij adviseren de laatste optie en zullen je stap voor stap uitleggen, hoe je dit advies kunt opvolgen.

Je moet echter wel eerst een domeinnaam aanvragen en een webhost kiezen. Een webhost zorgt voor je plekje op het internet, de plek waar je in de toekomst wellicht wel een blog op een deze digitale server plaatst. Verder zijn er verschillende hosting firma’s die een One-Click-Install aanbieden, zoals ik zo dadelijk zal doornemen. Vraag je webhosting provider of hij deze dienst aanbiedt.

Stap 1: hoe vraag je webhosting aan?

Er zijn een paar verschillende manieren waarop je webhosting voor WordPress kunt aanvragen. Eén manier is rechtstreeks contact opnemen met een webhosting bedrijf en naar hun diensten informeren. Een andere manier is een webhosting platform te gebruiken zoals WordPress.com of WP Engine. Als je contact opneemt met een webhosting bedrijf, zullen ze waarschijnlijk een WordPress hosting pakket hebben dat ze je kunnen aanbieden. Deze bedrijven hebben meestal promoties en kortingen lopen, dus het is de moeite waard een paar verschillende na te gaan om te zien wat ze je kunnen bieden. Als je een webhosting platform als WordPress.com of WP Engine gebruikt, zul je moet je een account aanmaken en dan je gewenste pakket kiezen. Als je dat gedaan hebt, kun je de instructies volgen over hoe WordPress te installeren op hun respectievelijke websites.

Stap 2: Hoe kies je een WordPress hosting bedrijf?

Bij het zoeken naar een WordPress hosting bedrijf is het belangrijk er een te vinden die je het volgende kan bieden :

  • Een domeinnaam (bij voorkeur een .com of .nl)
  • Webhosting die compatibel is met WordPress
  • Een Control Panel om je hosting account en website te beheren
  • Klantenservice voor het geval je op problemen stuit

Er zijn veel WordPress hosting bedrijven, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en er een te vinden die geschikt is voor jou. Je kunt online recensies lezen, andere WordPress gebruikers vragen stellen, of zelfs rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf om vragen te stellen. Als je eenmaal een WordPress hosting bedrijf gevonden hebt waar je tevreden over bent, kun je je account inrichtenen begin met de installatie van WordPress.

Stap 3: Hoe installeer je WordPress?

WordPress installeren is een relatief eenvoudig proces. Het eerste wat je moet doen is de WordPress software downloaden van hun website. Als je de software hebt, moet je die naar je webhosting account uploaden. Dit kun je doen met een FTP programma of met je webhosting bedrijf ’s Control Panel.

Als je de WordPress bestanden geüpload hebt, moet je een database voor WordPress maken. Je kunt dit doen met het Configuratiescherm van je webhosting bedrijf of met een programma als phpMyAdmin. Als je de database gemaakt hebt, moet je het bestand wp-config.php bewerken en er de gegevens van je database in invoeren.

Nadat je de WordPress installatie kunt uitvoeren door in een browser naar de URL van je website te gaan. Dit voert je door de rest van het installatieproces. Als de installatie voltooid is, kun je op je WordPress site inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord die je tijdens het installatieproces koos.

En dat is het! Je hebt nu met succes WordPress geïnstalleerd op je webhosting account.

Stap 4: Richt je blog in met WordPress

Het opzetten van je blog met WordPress is een eenvoudig proces. Eerst moet je een WordPress thema kiezen. Er zijn duizenden gratis en betaalde thema’s beschikbaar, dus je kunt er wel een vinden die aan je wensen voldoet. Als je een thema gekozen hebt, kun je het activeren en beginnen het aan te passen aan je eigen stijl. Vervolgens moet je kies een aantal plugins. Plugins zijn optioneel, maar ze kunnen extra functies aan je blog toevoegen. Er zijn bijvoorbeeld plugins voor integratie van sociale media, beveiliging, prestaties, en meer. Als je je thema en plugins gekozen en geïnstalleerd hebt, kun je beginnen met het schrijven van berichten!

Hoe je eerste WordPress blogpost te maken

Om een WordPress blogbericht te maken, moet je eerst inloggen op je WordPress account. Als je ingelogd bent, ga je met je muis over het tabblad “Posts” in de linker zijbalk en kies je “Nieuw toevoegen”. Je komt dan op een nieuwe pagina waar je de titel en inhoud van je bericht kunt invoeren. Je kunt ook afbeeldingen toevoegen , video’s en andere media aan je bericht toe te voegen door op de knop “Add Media” te klikken. Als je klaar bent met het schrijven van je bericht, klik dan op de knop “Publiceren” om het op je blog te publiceren.

Tips om geweldige inhoud voor je WordPress blog te maken

Om goede inhoud voor je WordPress blog te maken, moet je eerst wat ideeën voor berichten brainstormen en dan wat onderzoek naar het onderwerp doen. Als je eenmaal een goed inzicht in het onderwerp hebt, kun je beginnen met het schrijven van je post. Let er bij het schrijven van je bericht op dat je veel details opneemt en een duidelijke en beknopte schrijfstijl gebruikt. Je moet probeer ook enkele afbeeldingen of video’s op te nemen om je bericht visueel aantrekkelijker te maken.
Proeflees ten slotte je bericht voor je het publiceert om er zeker van te zijn dat er geen fouten in staan.
Het maken van goede inhoud voor je WordPress blog kost wat tijd en moeite, maar het is de moeite waard als je lezers wilt aantrekken en ze terug wilt laten komen voor meer.
Als je het te moeilijk vindt om zelf een maatwerk WordPress blog te maken, kun je 1314 media dat voor je laten doen. Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen en bouwen van perfecte blogs die scoren!

Laatste blogs