Open

Neem contact op

Een template of een maatwerk website?

Een website is het digitale visitekaartje van je organisatie. Het is daarom erg belangrijk dat je website perfect aansluit bij jouw merk. De eerste indruk moet goed zijn. Grofweg zijn er twee oplossingen een maatwerk website of een template, waar ga jij voor?

  • Design
  • Marketing

Wat voor soort website past er bij jou? Veel mensen vragen zich af wat überhaupt het verschil is tussen een maatwerk website of een template. In dit artikel help ik je om te kijken wat het beste bij de behoefte van jouw bedrijf past.

Kant en klaar of op maat voor jou?

Een template website is een kant en klare opzet waarin het design en functies zijn vastgelegd.
Je kan zelf een logo toevoegen, de content en wat kleuren. Dit is een snelle en gemakkelijke optie en ook gelijk de goedkoopste. Je kan alleen jezelf alleen niet uniek op het internet promoten. Wellicht gaat je concurrent wel hetzelfde thema gebruiken? Dit type maken veelal gebruik van veel plug-ins, wat de laadsnelheid van je website extreem verhoogd.

Ook zijn dit type websites vaak niet geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google of Bing.

Een betere optie is dan ook een maatwerk website. Dit is een website met een uniek design speciaal gemaakt voor jouw organisatie. Deze responsive website wordt compleet met jou afgestemd voor de eindgebruiker. Dit vergt natuurlijk meer tijd en arbeid waardoor deze oplossing kostbaarder is dan een template. Je krijgt er echter ook veel meer voor terug.

Voor de lange termijn is een maatwerk website een betere oplossing. Je positie in Google zal beter zijn, de site werkt gebruiksvriendelijker en het biedt je de mogelijkheid om optimaal mee te kunnen groeien voor de toekomst.

Alles op een rijtje

Een website opzetten is niet zomaar iets, het is een waardevolle investering voor je bedrijf. Daarom is de juiste afweging erg belangrijk. Welk doel wil je bereiken met je site. Daarom hebben wij van 1314 Media een kleine opsommingen gemaakt met voor-en nadelen van beide opties.

Template website

+ Binnen enkele dagen online
+ Goedkoop in aanschaf
– Weerspiegeld minder goed je branding
– Trager in gebruik
– Niet gebruiksvriendelijk

Maatwerk website

+ Uniek voor jou gemaakt
+ Super snel!
+ Geoptimaliseerd voor Google
+ Gebruiksvriendelijk
– Langere productietijd
– Arbeidsintensieve aanschaf

Ga je voor een goedkope snelle oplossing dan is een template website wellicht wat voor jou, deze kunnen we bij 1314 Media leveren en staat binnen slechts enkele dagen online. Echter is een maatwerk website wel de beste oplossing. Wil je voor een stabiele oplossing gaan met hoge performance waar jij boven je concurrenten uitsteekt in Google? Dan is een maatwerk website de beste keuze voor jou. Beide opties kunnen gemaakt worden met een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress. Een van deze oplossingen iets voor jou? Neem contact op!

Laatste blogs