Open

Neem contact op

Waarom WordPress een super Content Management Systeem is

Met 1 miljoen downloads per twee dagen kan je wel stellen dat WordPress een blijver is. Toch zorgt dit open-source CMS nog wel eens voor wat ophef. Graag vertel ik je meer waarom mijn keuze voor WordPress valt.

  • Development

WordPress is meer dan een software om te bloggen. Dit plattform is een perfect framework om een simpele website te bouwen of een zware e-commerce webshop. Het is gemakkelijk te gebruiken, flexibel inzetbaar, krachtig en gratis te gebruiken.

Het kiezen van een geschikt Content Managmenet Systeem (CMS) is een cruciale beslissingen die je moet nemen als je een nieuwe website wil. Het CMS bepaalt namelijk in grote mate hoe goed je website zal draaien. Het grote aanbod aan kan soms nogal overweldigd voelen.

WordPress is een perfect instap CMS. De achterkant waar je de website in beheert is eenvoudig te bedienen. Je hebt snel onder de knie hoe de gebruiksvriendelijke indeling in elkaar zit. Veel gebruikers kiezen daarom ook graag WordPress boven een ander CMS-systeem.

Door het ruime aanbod van plugins kun je veel aanpassen binnen de website. Je kan binnen een handomdraai extra functionaliteiten toevoegen binnen je website.

1. WordPress is meertalig

Het WordPress CMS is in wel 169 verschillende talen verkrijgbaar. Dit is erg handig als je medewerkers met verschillende nationaliteiten in dienst hebt. Ook kan je via WordPress gemakkelijk een site meertalig maken. Dit kan bijvoorbeeld goed met Polylang of Weglot.

2. WordPress is goed betaalbaar.

Met WordPress bouw je kostenefficiënte websites die goed geschikt zijn voor het MKB.  Het CMS van WordPress is gratis. Als je een WordPress site laat bouwen heb je dus geen onverwachte extra kosten. Als je dit vergelijkt met andere systemen heb je vaak een vast maandelijks bedrag wat je moet betalen voor de service.

3. WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress heeft toegankelijkheid hoog in het vaandel. Ze houden zich druk bezig met het verbeteren en optimaliseren van de usability van het systeem. Ze proberen er zo voor te zorgen dat mensen met een fysieke of mentale beperking nog steeds perfect van het systeem gebruik kunnen maken.

4. WordPress maakt zoekmachine optimalisatie erg gemakkelijk

Zoekmachine optimalisatie is essentieel om meer traffic naar je website te loodsen. Dankzij plugins zoals Yoast SEO is het super gemakkelijk om per pagina je SEO te optimaliseren. Met wat basis instellingen krijg je voor iedere pagina een perfect resultaat binnen Google. Ook is WordPress gemakkelijk te koppelen aan tools zoals Google Analyticst.

5. WordPress laad super snel, mits je alles goed instelt!

Het is goed mogelijk om de laadtijd van een WordPress pagina onder de seconde te krijgen. De grootste weerlegging van WordPress is vaak de snelheid. Met de jusite instellingen en code is een WordPress site super snel.

6. WordPress is responsive

Het mobiele internet is groter dan ooit, een responsive site is dan ook een belangrijk vereiste. Het Content Managment Systeem WordPress is dan ook geheel responsive. Zo kan je zélfs op je mobieltje je site up to date houden.

Geïnteresseerd in een maatwerk WordPress website? 1314 Media helpt je graag verder!

 

 

Laatste blogs