Open

Neem contact op

Waarom WordPress een super Content Management Systeem is

Met 1 miljoen downloads per twee dagen kan je wel stellen dat WordPress een blijver is. Toch zorgt dit open-source CMS nog wel eens voor wat ophef. Graag vertel ik je meer waarom mijn keuze voor WordPress valt.

  • Development

WordPress is meer dan een software om te bloggen. Dit plattform is een perfect framework om een simpele website te bouwen of een zware e-commerce webshop. Het is gemakkelijk te gebruiken, flexibel inzetbaar, krachtig en gratis te gebruiken.

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je een website of blog vanaf nul kunt maken, of een bestaande kunt verbeteren. Naar schatting drijft WordPress bijna 30% van alle websites op het internet aan. WordPress is meer dan een software om te bloggen. Dit plattform is een perfect framework om een simpele website te bouwen of een zware e-commerce webshop. Het is gebruiksvriendelijk, flexibel inzetbaar, krachtig en gratis te gebruiken. Het kiezen van een geschikt Content Managmenet Systeem (CMS) is een cruciale beslissingen die je moet nemen als je een nieuwe website wil. Het CMS bepaalt namelijk in grote mate hoe goed je website zal draaien. Het grote aanbod aan kan soms nogal overweldigd voelen. WordPress is een perfect instap CMS. De achterkant waar je de website in beheert is eenvoudig te bedienen. Je hebt snel onder de knie hoe de gebruiksvriendelijke indeling in elkaar zit. Door het ruime aanbod van plugins kun je veel aanpassen binnen de website. Je kan binnen een handomdraai extra functionaliteiten toevoegen binnen je website met een wordpress plugin.

WordPress is meertalig

Het WordPress CMS is in wel 169 verschillende talen verkrijgbaar. Dit is erg handig als je medewerkers met verschillende nationaliteiten in dienst hebt. Ook kan je via WordPress gemakkelijk een site meertalig maken. Dit kan bijvoorbeeld goed met Polylang of Weglot. Er zijn ook veel WordPress plugins die je hierbij helpen, zoals TranslatePress of WPML.

WordPress is veilig

WordPress is een zeer veilig CMS. Dat komt doordat het regelmatig wordt bijgewerkt en er veel gratis plugins voorbeveiliging beschikbaar zijn. Natuurlijk is geen enkel systeem 100% veilig, maar met WordPress ben je goed op weg. Je kunt de beveiliging van je WordPress site zelf verder verhogen door een goed wachtwoord te gebruiken en een beveiligingsplugin te installeren zoals iThemes Security of Sucuri.

WordPress is goed betaalbaar

Met WordPress bouw je kostenefficiënte websites die goed geschikt zijn voor het MKB. Doordat WordPress gratis is . Als je een WordPress site laat bouwen heb je dus geen onverwachte extra kosten. Als je dit vergelijkt met andere systemen heb je vaak een vast maandelijks bedrag wat je moet betalen voor de service.

WordPress is uitbreidbaar

Een van de voordelen van WordPress is dat het kan worden uitgebreid met plug ins. Dit zijn kleine stukjes software die je kunt installeren op je WordPress site om extra functionaliteit toe te voegen. Er zijn wordpress plugins voor letterlijk alles, van contactformulieren tot e-commerce. Je hebt gratis plugins en betaalde.

Er zijn ook veel thema’s voor WordPress beschikbaar. Een thema is een soort sjabloon dat de lay-out en vormgeving van je website bepaalt. Door een thema te installeren kun je gemakkelijk het uiterlijk van je website veranderen. Er zijn zowel gratis als betaalde premium WordPress thema’s.

WordPress is gebruiksvriendelijk

WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk CMS. Dat komt omdat het een zogenaamde WYSIWYG editor heeft. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get. Dit betekent dat wat je in de editor ziet, precies is wat je bezoekers op je website te zien krijgen . Je hoeft geen HTML of CSS te kennen om WordPress te kunnen gebruiken.

Natuurlijk is het nog steeds nuttig als je iets van deze onderwerpen weet. Maar het is niet noodzakelijk. WordPress heeft namelijk ookveel nuttige documentatie online beschikbaar Je kunt ook veel video tutorials over WordPress vinden op YouTube .

Laatste blogs